Virka amigurumi -

Mönster på elefant

Här kommer gratis mönster på elefanterna, som utlovat! Elias fick sällskap av Ellie och de är så kära i varandra! :) De kommer ha en riktigt romantisk nyårsafton ihop, bara de två.Mönster på kärlekselefanter


Gott nytt år till alla mina läsare! Låt oss hoppas att 2011 blir ett riktigt bra år för oss alla!

Back on track

Ledigheten i mellandagarna har som sagt gett mig lite tid att virka igen och igår upplevde jag nytändningen på allvar! Jag har ju "duttat" lite på ett arbete här och ett arbete där, men som alltid när jag skapar en ny amigurumifigur så lossnar det plötsligt och jag vet vad jag (eller nålen och garnet?) vill göra.

Den här gången blev det en elefant som jag döpt till Elias. Huvudet improviserades fram och sen kom kropp och ben av sig själva, precis som det brukar vara när jag skapar nya amigurumis.Jag är väldigt nöjd med Elias, det var längesen jag skapade en ny amigurumi från grunden och jag hade nästan glömt hur roligt det är! Jag tror att jag ska göra en till, rosa med blått hjärta och skriva ner mönstret ordentligt. När jag frihandsvirkar blir det ofta bara några slarviga små noteringar på ett papper som jag TROR att jag kommer förstå för alltid, men efter bara ett par dagar är det rena grekiskan.

Som tack till alla mina läsare för det gångna året - och för att fira min nytändning - kommer jag att lägga upp gratis mönster på elefanten inom kort också! :)

En nystart

Äntligen har jag haft lite tid att virka! :) Jag har hoppat från projekt till projekt idag och hoppas snart kunna visa er mina nya alster på bloggen, men än så länge är det lite här och lite där som det virkas på.

Ni kanske minns att jag har filtat tidigare och för er som aldrig testat, är det här en kul och lite annorlunda variant på virkningen. Man måste virka med 100% ullgarn och räkna med att arbetet minskar minst med 50%.

Jag virkade ett litet underlägg idag:


Basen är en cirkel som är virkad i ullgarn i olika färger. Som ni ser lite sladdrig och för stor för glaset.

Det man sedan gör när man filtar är att tvätta arbetet i så hett vatten som möjligt tillsammans med några droppar såpa. Gnugga arbetet ordentligt mellan händerna och mot sig själv, så att garnet gnids och gnuggas ordentligt. Så här blir resultatet:Ett betydligt mindre, mer kompakt och filtat underlägg.

Prova ni också - det är lätt och roligt! Och visst blir det ganska häftigt också? :)


Ett livstecken och mönster på julgris

Det var länge sen jag skrev på bloggen. Tyvärr är ju hösten i allmänhet och december i synnerhet en ganska stressig period och det har varit mycket annat som tagit min tid på sista tiden. Så tyvärr har jag varken hunnit virka så mycket eller sköta om bloggen.

Min trogna läsare Åsa har dock hjälpt mig lite och gästspelar här på min blogg med mönster på en fantastiskt söt julgris som hon själv har gjort! Visst är den fin? Åsa har ingen egen blogg men får låna min lite nu när jag inte hinner virka så mycket som jag skulle önska.Mönster på julgris av Åsa Jansson

Tack Åsa för det fina mönstret! :)


Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0