Virka amigurumi -

Nyheter i skofabriken!

Här kommer de senaste tjejmodellerna från skofabriken, som vanligt bara den ena skon till att börja med:Gympasko i ljusrosa och vitt och en röd finsko med rem runt vristen.
Utmaningen blir nu att komma på coola och fina modeller för killar också!

Howdy, Cowboy!

Förutom amigurumi så måste min "specialitet" inom virkning vara babyskor! De är roliga att virka, går snabbt och blir ju så himla söta!!Det kanske inte riktigt är säsong för stövlar än, men visst är de här cowboy-bootsen häftiga? Precis som när jag skapade mitt conversemönster så har jag bara hunnit virka en än så länge. Mönstret ska nu anpassas och justeras lite och om intresse finns så kommer även detta mönster upp till försäljning så småningom.

Jag har fått blodad tand på babyskor nu, så det dyker kanske upp andra skomodeller också snart!

Önskemönster - Dinosaurie

Jag har ett par läsare som frågat efter mönster på dinosaurien som jag virkade för ganska länge sedan av garnet jag vann av Charming Crochet.

Problemet var bara att ursprungsdinosaurien inte bor hemma hos mig längre och jag virkade den på fri hand - så jag har varit tvungen att virka om på frihand igen för att skapa en ny dinosaurie. Ikväll blev de klara - ja, jag säger "de" för det blev både en stor "mamma dinosaurie" och en liten "baby dinosaurie" som växte fram under virknålen.

Jag försökte fota de nu ikväll men ljuset är för dåligt, så bilder kommer imorgon och då ska jag också renskriva mönstret, som ni kommer att kunna köpa på de små sötnosarna.

Här kommer i alla fall bilden på den första dinosaurien jag gjorde - den nya versionen blev rätt så lik tycker jag, men kanske med något mindre huvud.Och har ni fler "önskemönster" - antingen på gamla figurer jag gjort, eller förslag på helt nya som ni vill att jag ska skapa mönster till, så är det bara att önska på! ;)

Till salu!

Äntligen har jag börjat ta tag i min "Till salu" sida på bloggen, som ni hittar genom att klicka på "Köp mönster & virkat" uppe i listen till höger.

Där kommer jag fr.o.m. nu att bli flitigare på att lägga ut mönster, säkerhetsögon, färdiga figurer och annat intressant rörande virkning till försäljning.

Mumin version 2.1

Nu tror jag att jag är nöjd med den nya versionen av mitt virkade mumintroll! Detta ger en mindre mumin som är ca 14 cm hög om man virkar med virknål nr 3, jämfört med ca 18 cm med samma virknål och det gamla mönstret.

Det som är roligt med nya versionen är att armarna går att röra på, upp och ner! Kanske kommer en version 2.2 där man även kan böja lite på armarna och t.o.m. vrida på huvudet om jag får till det snyggt.Som ni ser har Muminpappan också blivit ett tillskott i familjen! Nästa projekt är Muminmamman och att virka Snorfröken i det nya mönstret också. Med de nya fötterna i version 2.1 kommer jag lättare att få till hennes "ring" om foten tror jag.

Sen tror jag att Lilla My också behöver en makeover, jag var aldrig 100% nöjd med det mönstret så vi får se om jag kan hitta på något bättre där.

Snorkfröken

Äntligen har mumintrollet fått sällskap av Snorkfröken!

Det är snart ett år sedan jag skapade mitt populära muminmönster och nu har jag utvecklat en variant på mönstret, som gör en lite mindre mumin som jag tycker är mer lättvirkad, men även mer snabbvirkad! Jag ska nu testa mönstret och göra ett gäng mumintroll till, bl.a. pappa mumin med hatt och mamma mumin med förkläde tänkte jag.

Kanske blir det också version 2 av mönstret på Lilla My och någon ytterligare muminfigur som dyker upp under virknålen!Hon är inte helt färdig än, den lilla kalufsen saknas så jag klurar lite på hur jag ska få till den.

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0