Virka amigurumi -

Hot Pink Rock-A-Bye Baby Slippers

 Det är virkade skor som gäller för hela slanten just nu...senaste tilskottet är de här babyskorna, som visserligen är rosa med rosett, men ändå med en lite rockigare känsla!

Jag kallar dessa för Hot Pink Rock-A-Bye Baby Slippers. Synd bara att jag inte känner någon baby som kan ha dem... :(

I'm suddenly crazy about crocheting shoes! My latest creation are these Hot Pink Rock-A-Bye Baby Slippers. Too bad I don't know any baby that can wear them... :(
I think these are super cute, but with a bit more rock attitude than the usual soft-pink-with-ribbons.

Amigurumi i fokus!

Idag hittade jag den här sidan och blev jätteglad! Så nu vill jag tipsa alla som virkar amigurumi att kika in där också och bli medlemmar, så att vi kan ha en gemensam svensk mötesplats.

Mary Jane Slippers

Vad gör man när man tröttnat lite på att virka amigurumis? Man virkar något annat, så klart! Som de här Mary Jane-inspirerade inneskorna t.ex.

Plötsligt känns det inte lika jobbigt att hösten är på intåg längre - jag längtar efter att få krypa upp i soffan med de här, en kopp te och ett nytt virkprojekt! Jag älskar redan de här inneskorna och ska nog virka minst ett par till i annan färg. Jag vill också testa att göra de i modell mindre till barn och bebisar. Tänk så ljuvligt sött!What to do when you're tired of crocheting amigurumis? You crochet something else, of course! Like these cute Mary Jane slippers, which I'm totally in love with. I'm going to crochet at least one more pair in a different colour and try to make smaller sizes for children and babys, too. How adorable!

Lite tankar om virkning

Denna veckans pendlarpyssel har resulterat i ett hundhuvud. Från början skulle det bli en björn, men jag tyckte att nosen blev mer lik en hunds. Jag måste köpa mer garn innan jag ger mig på kroppen, benen och svansen.Annars sitter jag mycket och knåpar på en ny Nasse så att jag kan få mönstret på pränt. Jag är konstig när jag skapar egna mönster, för det slår aldrig fel - jag virkar utan att anteckna för att det flyter på så bra. Sen tror jag på allvar att jag ska komma ihåg hur jag har virkat! Och antecknar jag så blir det slarviga, svårtydda kråkfötter som jag sedan inte kan förstå riktigt.

Hunden är också skapad "på fri hand" d.v.s. jag bara virkar (och räknar) och så blir det något...förhoppningsvis i närheten av det jag tänkte. Jag har kommit på att jag tycker det är roligare att skapa egna mönster än att följa färdiga, det är säkert ett personlighetsdrag hos mig, för jag är likadan när jag lagar mat och ska alltid justera receptet lite efter eget huvud. :)

Jag tror att en av anledningarna till att jag gillar amigurumi är för att det är både kreativt och att man kan "analysera" och tänka matematiskt för att få formen att bli som man vill ha den. Mycket handlar ju som ni säkert också har märkt om att ha koll på multiplikationstabellerna och på plus och minus...de borde lära amigurumivirkning i skolan som matte och slöjd i ett!

En idé jag fick som hade varit kul om ni som följer bloggen och också virkar amigurumis vill vara med på, är att vi har någon slags "Månadens utmaning", där vi får ett tema och ska skapa något kring detta, som vi sedan visar i våra bloggar. Så skulle vi kunna dela ut ett litet pris eller någon form av "Award" som får vandra runt till vinnaren.

Vad säger ni andra om det? Låter det kul?


Visst är det Nasse! Of course it's Piglet!

Nu är han färdig, lilla Nasse. Jag tycker han blev riktigt söt, faktiskt!
Now Piglet is finished. I think he turned out really cute!


Gissa vem det här är? - Guess who this is?

 Jag har inte hunnit bli riktigt färdig med den här veckans pendlarpyssel, för huvudet har tagit sin tid och jag har fått repa upp det några gånger. Men kanske ni redan kan gissa vem/vad det här ska bli till slut?

 

I've not been able to finish this week's commuters crochet because the head was a challenge and I had to try a few times before I got it right. But perhaps you can already guess who/what this is?

Badbrud - Beach girl

Det har varit ganska varmt här idag och Agnes har tagit sitt första dopp i sin nya fina bikini.

   

The weather has been nice today and Agnes has taken her first bath in her new bikini

Utomjordingarna anfaller - Alien encounter

Ibland blir kopian bättre än originalet - åtminstone tror jag att det blir så när det gäller min nya virkade tjej! En del beror säkerligen på garnet, eftersom bomullsgarnet jag använder nu ger ett mycket finare resultat. Men jag vill också tro att jag nu börjar bli en lite vanare virkare - innan jag började virka amigurumis hade jag knappt hållt i en virknål och mina enda virkkunskaper var ett "snöre" med luftmaskor som jag virkade i mellanstadiet. Däremot hade jag stickat en del - men nu är det virkning som gäller för hela slanten!

This is my new crocheted girl - at the moment she looks a bit like an alien, but I think she will be nicer than the original girl I crocheted. Of course a big part is the yarn, but I also like to think I'm getting more used to crocheting.Hon ser lite ut som en utomjordning utan håret...
She looks like an alien without the hair...

 

Jag är lite stolt över alla detaljer - överkroppen med bröst och höfter, fötterna, händerna, baken....
Det enda jag är lite missnöjd med just nu är munnen, så vi får se om jag kommer på någon ny idé där.

I'm a bit proud of all the details - the upper body with breasts and hips, the feet, the hands, the behind...
The only part I'm not satisfied with is the mouth, so I'll see if I come up with a new idea for her mouth.

Ikväll har jag börjat med håret också och hon börjar se mer ut som en människa än en alien. Jag tror att det är en Agnes eller Stella som växer fram, men vi får se när hon är färdig.

Tonight I've started with her hair as well, and I think she's going to be called Agnes or Stella, but we'll see after she's finished.

Pendlarpyssel och nytt garn - Commuter's crochet and new yarn

Veckans pendlarpyssel är en blomma till förra veckans geting. Jag har fuskat lite och virkat något blomblad hemma också. Nu har jag köpt hudfärgat bomullsgarn också för att virka en ny tjej, eftersom jag upptäckt vilken skillnad det är mellan olika garner! Jag började virka amigurumis med s.k. "virkgarn", som gör att resultatet blir lite stelt och kantigt.

Min lysmask och sköldpadda var de första jag virkade i bomullsgarn och märkte att de blev mycket smidigare på något sätt.

Vilka är era favoritgarner till amigurumis?

 

This weeks commuter's crochet project is a flower for last weeks bee. I've cheated a bit and have been crocheting a couple of petals at home as well. Now I've bought skin-coloured cotton yarn to crochet a new girl, because I've discovered the difference yarn can make! My caterpillar and last turtle I made with cotton yarn and they feel so much smoother compared to the other, stiff yarn I've been using.

What type of yarn is your favourite for amigurumis?


Tonårstrubbel - Teenage trouble

Äntligen är hon klar - min tonårstjej! Det blev en modemedveten blondin med mycket attitud och lite bimbo-look som växte fram. Jag funderar fortfarande på namn - vad tycker ni att hon ska heta?

Finally she's finished - my teenage girl! She became a fashion blonde with a lot of attitude and a slight bimbo-look. I'm still considering what her name is - what do you think?

 

Hon kan vara förtjusande....men surar om hon inte får som hon vill!
She can be delightful ...but she also throws tantrums if she's not happy!

Suck, den här tjejen lär nog bli lite krävande! Jag vill virka en till tjej, i hudfärgat garn med utbytbara kläder. En lite lugnare kanske...  ;) Men det får bli ett senare projekt, nu ska jag fundera på nästa veckas pendlarpyssel!

Sigh, I think she's going to be a handful! I would like to crochet one more girl in skin-coloured yarn and with changable clothes. A calmer one... ;) But that's going to be a later project, now I'm going to prepare next weeks commuter's crochet project.

Det hänger på håret - It's all about the hair

Ni kanske undrar hur det går för min virkade tjej? Tyvärr har hon åsidosatts lite, eftersom jag får mitt lystmäte för virkning tillgodosett när jag pendlar med mina små extraprojekt. Men en del har hänt sen sist - hon har fått en överkropp, ett huvud, en (!) arm (jodå - den andra är på gång, liksom en kjol så stackaren slipper frysa om baken) och nu ett hår!

Jag tog mig an håret innan den andra armen, eftersom jag aldrig gjort hår förut och blev sugen på att testa. Jag vet inte vad jag ska säga om det - å ena sidan var det vansinnigt enformigt och tidsödande, men å andra sidan blev jag sporrad att fortsätta eftersom man direkt märkte hur dockan fick karaktär tack vare håret!

Det är kvar en del på håret, en arm, lite kläder (kjol och kanske en basker/keps) och så ansiktet som jag tror kan bli en utmaning. Så här ser hon ut för tillfället:This is how my girl looks at the moment - she just has one arm, but the other one is on it's way! I made the hair before the second arm because I was curious to try to make hair, since I have never done it before. It's time consuming and a bit boring actually, but also motivating since the hair really adds character!

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0