Virka amigurumi -

Mönster på Lilla Kanin!

Oj, vilken respons det blev på det utlovade mönstret på Lilla Kanin! :) Det gläder mig verkligen att ni blir så glada och längtar efter att få virka en egen kanin, så i mönstret till Lilla Kanin kommer jag dela med mig av lite ”virkhemligheter” eller småknep som man kan ta till för att få sina amigurumis att bli ännu roligare och finare!

 

I mönstret kan ni bl.a. lära er hur man:

- Får en amigurumi att både kunna sitta och stå (med rörliga ben)

- Får fina ansiktsdetaljer på amigurumin, som gör den extra uttrycksfull

- Gör så att armar o.d. kan böjas och bli kvar i olika ställningar lättare

 

Allt det här är inte så svårt egentligen, bara man kan knepen! Men man ska gärna ha virkat amigurumi ett tag, så därför har jag markerat dessa små finesser med ”överkurs” i mönstret.

 

Nybörjare på amigurumi ska dock inte hänga läpp för det – basen till Lilla Kanin är enkel att virka även för en nybörjare och om man är osäker eller helt enkelt inte tjusas av överkursens finesser, kan man helt enkelt hoppa över dem! Jag är säker på att Lilla Kanin blir lika söt i alla fall!

 

Mönster på Lilla Kanin


75 000 besökare! Var med och tävla!

I vanliga fall brukar jag ha lite koll på räknaren innan "genombrottet", men den här gången var det faktiskt min käre sambo som upplyste mig om att jag spräckte 75 000 besökargränsen idag! Räknaren tickade nämligen på lite snabbare än jag trodde igår och idag och det gör mig förstås riktigt glad! Tusen tack till alla mina underbara läsare för att ni fortsätter besöka min blogg och inspirerar mig till att virka vidare! :)

Nu ska det firas med en spännande utlottning!Vinstpotten består denna gång av Mia Bengtssons andra bok, "Virka roliga amigurumis" - samt en liten överraskning - och vill du vara med i utlottningen gäller följande:

1 lott får du genom att kommentera detta inlägg
2 lotter får du genom att även länka till utlottningen från din egen blogg
3 lotter får du genom att dessutom skriva ett inlägg om tävlingen på din egen blogg

Glöm inte att uppge er korrekta e-mail adress i fältet "e-mail" så jag kan nå den lyckliga vinnaren.
Fram till den 15 april kan man vara med och tävla - sedan dras vinnaren som då får vinsten lagom till påsk!

Lycka till allihop - och ni som inte har turen med er denna gång, kan i alla fall se fram emot gratismönstret på Lilla Kanin som jag ska försöka hinna lägga upp senast till helgen.

Tusen tack igen till er alla för att ni besöker min blogg!

Ett vårtecken

Oj, vad tiden har gått fort sedan jag bloggade sist! Då var det vinter och nu är det nästan vår - i alla fall hemma hos oss där det här söta lilla vårtecknet dök upp idag. :)
Hon heter Lilla Kanin och känner sig för tillfället ganska ensam, så kanske dyker det upp en hel kaninfamilj här lagom till påsk! :) Gratis mönster på kaninen kommer att läggas upp i dagarna - för att fira att det snart är vår!

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0