Virka amigurumi -

Minatyramigurumi!

Månadens utmaning för mars på Amigurumi i Fokus är att virka en så liten amigurumi som möjligt och givetvis kunde jag inte låta bli att försöka! Så här skrev jag på Amigurumi i Fokus om upplevelsen att virka miniatyrer:

Att virka med en ärvd gammal virknål storlek 8 USA (vilket jag efter lite googlande kom fram till motsvarar 0.9 mm!) och en supertunn tråd garn fick mig att återuppleva de första gångerna jag virkade amigurumis! Plötsligt var det pilligt, lite frustrerande och svårt att hålla reda på maskorna igen och de första resultaten blev inte alls som jag ville eller tänkte mig. Men så - plötsligt - lossnade det och tillfredsställelsen och glädjen av att ha virkat fram något blev åter igen lika stor som i början när jag upptäckte denna hobby. Vilken lycka! Kanske är minatyrer min nya nisch inom amigurumivirkning?

Ja, detta var faktiskt roligare än jag trodde! Kanske blir det fler små minisar framöver - men låt er inte luras av storleken, de tar MINST lika lång tid att virka som en vanlig amigurumi trots att de är försvinnande små.

Min minsta amigurumi - en försvinnande liten muffins, bara 0,8 cm!Här är hela mitt bidrag till tävlingen, Fikastund, som består av en bricka, en duk och två stycken muffins. Brickan är det största och är knappt 4 cm bred.Rösta gärna på mitt bidrag! :)

25 000 besökare! Vinn STORT paket med säkerhetsögon och nosar!

Nu är det dags för en ny utlottning på bloggen! Milstolpen 25 000 besökare är uppnådd och jag kommer denna gång att lotta ut ett STORT paket med säkerhetsögon och säkerhetsnosar till den lyckliga vinnaren!

 

Paketet är verkligen välfyllt och varje amigurumivirkares dröm – för här finns totalt 27 par säkerhetsögon och 16 nosar i olika färger, former och storlekar! Ögonen och nosarna har säkerhetsbrickor i antingen plast eller metall. På bilden har jag lagt hela paketet i en salig röra – allt det här får du som vinner!

Vill du veta i detalj vad som ingår, har jag även lagt upp en auktion med samma innehåll på Tradera. Där kan du som inte känner att du har turen med dig lägga ett bud och öka på dina chanser till att få detta fina paket.

 

Hur gör man om man vill pröva lyckan och vara med i utlottningen då? Jo, som vanligt får man en lott om man kommenterar detta inlägg, två lotter om man dessutom länkar till min blogg och nytt för denna gången – hela tre lotter om man dessutom skriver ett eget inlägg på sin blogg om utlottningen.

Vinnaren dras efter påsk, söndagen den 11 april.

 

Lycka till nu, allihop!! Må bäste amigurumivirkare vinna! ;)


God bloggsed...

Snälla ni, lägg inte ut reklam för t.ex. era webshoppar i mina kommentarer om jag inte har godkänt det innan. Nu råkade jag tyvärr även ta bort en kommentar från någon som tipsade om sin blogg, vilket förstås inte var meningen. Så du får gärna posta kommentaren igen. :)

Men för er som har olika kommersiella syften med era kommentarer ber jag er att fråga mig först och att hjälpa till att hålla min blogg så reklam och spamfri som möjligt. Som ni kanske har sett har jag själv tagit bort den mesta reklamen i form av banners från min blogg, utom den obligatoriska som medföljer i blogg.se.

Jag vet att jag själv har gjort/gör reklam för en del webshoppar och mässor o.s.v. men då är det mitt eget val och oftast när jag har någon form av samarbete eller utbyte med dessa.

Så snälla ni, fråga innan ni lägger upp reklam för era webshoppar o.d. så att jag själv kan välja vad jag gör reklam för - det tillhör god bloggsed tycker jag.

"Recept" på kalorifria praliner

Till alla gottegrisar som varit sugna på mitt pralinmönster har jag nu äntligen ett glädjande besked!

Mönstret finns att ladda hem här:
Virkade pralinerSom vanligt är mönstret gratis men endast för privat bruk och får inte säljas vidare i någon form. Om du gillar mina mönster får du gärna visa det med ett frivilligt bidrag.

Ja, jag vill ge ett bidrag!


Grodan G - Ett viktigt inlägg!

Detta kommer att bli ett långt inlägg, men det är viktigt så jag hoppas att alla orkar läsa. Det handlar om en kille som hette Gustav, älskade att pyssla och skrev på den här bloggen.

 

Men allt började med en award jag fick för över en månad sedan och som jag skulle ge vidare. Problemet var bara att alla bloggar jag ville ge awarden till redan hade fått den, så jag började leta efter nya inspirerande bloggar, som kanske inte blivit så uppmärksammade ännu . Det var då jag hittade Gustavs blogg och tänkte ge awarden till bl.a. honom. När jag såg att Gustav länkat till mig i sitt senaste inlägg värmde det i hjärtat och jag läste mer om honom på hans blogg. Då fick jag reda på att Gustav kämpade mot lymfkörtelcancer, jag klickade vidare mig till hans mamma Annas blogg och läste där med bestörtning att Gustav hade dött av cancern bara några dagar tidigare!

 

Jag känner varken Gustav eller hans familj, men detta gjorde mig fruktansvärt ledsen. Jag kände då att jag ville göra något som hedrar minnet av Gustav och återknyter till hans intresse för pyssel och tog kontakt med Gustavs mamma. Hon var mycket positiv till mina idéer och genom henne fick jag också kontakt med Janna som gjort mönstret till grodan som Gustav virkade till sin mamma och visade i det sista inlägget på sin blogg.

 

Tillsammans kom vi fram till att vi vill uppmuntra alla våra läsare att virka grodor efter Jannas grodmönster, till minne av Gustav och som en påminnelse att stödja Barncancerfonden. Vi kallar grodan för Grodan G och hoppas att så många som möjligt vill virka en (eller flera!), sprida vidare mönstret och historien om Gustav och gärna skänka en slant till Barncancerfonden.

 

Grodorna är mycket lättvirkade och kan varieras till att bli maskotar, kylskåpsmagneter, nyckelringar, halsband, mobilhängen, bokmärken m.m. Dessa grodor har jag virkat hittills och jag kommer att behålla en själv, men skicka resten till Gustavs mamma så att hon kan dela ut grodorna till Gustavs skolkamrater som ett litet minne av honom att bära med sig.

Halsband, nyckelring, kylskåpsmagnet, maskot...

 

Så kom igen nu, sätt igång att virka grodor, sprid vidare mönstret och grodorna och skänk en tanke och gärna en slant också till Barncancerfonden. Vill ni också skicka grodor till Gustavs mamma finns adresser här.

Jag har förresten fått en ny award, "Sunshine Award" i dagarna och tänkte ta tillfället i akt att dela ut denna till unga, kreativa bloggare som påminner om Gustavs blogg och har efter noga övervägande kommit fram till dessa:

 

Sofie 15 år virkar fina amigurumis

 

Joanne, också 15 år virkar även hon amigurumis

 

Tonårstjejen Ida pysslar och bloggar tillsammans med sin mamma

 

Denna tjej gör fina pärlplattor

 

Mycket imponerande pärlplattekonst gör denna bloggare!

 

Julia gör läckra smycken och annat fint pyssel

 

Jenny både virkar amigurumis och lägger pärlplattor

 

Kamilla virkar mycket fint, bl.a. en fantastisk väska som auktionerats ut till stöd för cancerfonden

 

Idas kreativa är en verklig inspirationskälla

 

Amigurumi av Maho virkar söta amigurumis

 

Virkverket känner säkert många av er till men det är en av mina absoluta favoritbloggar gällande virkning!

 

Och sist men inte minst Janna som gjort mönstret till Grodan G och lärde Gustav hur man virkar den!

 

 


Kreativ helg

Jag har haft en riktigt bra och mysig helg! Avkopplande med mycket virkning men ändå varit aktiv och träffat vänner och varit ute i det sköna vårvintervädret.

Av garnet och ögonen jag vann av Charming Crochet virkade jag denna lilla dinosaur:Söt va? Jag planerar att virka äggskalshalvor också för det är en nykläckt liten dinosaurbaby.

Sen har vi en mjuk trasdockskanin som jag virkat på ett litet tag men som blev klar i helgen. Jag har länge velat göra ett eget kaninmönster, med egna detaljer som gör den speciell. Den fick en löst stoppad kropp med mjuka leder, långa tvåfärgade öron och rosa fotsulor.Sen har jag köpt massor av fina säkerhetsögon, nosar och annat! Ska visa dem en annan gång och även lägga upp en del till försäljning så småningom, för jag kommer inte kunna använda alla själv.

Sist men inte minst har jag virkat på ett gäng små "filurer" som jag snart kommer att berätta mer om. Men det är en helt annan historia och ett helt annat inlägg.


Två roliga paket!

Idag har jag fått två roliga paket med Posten!

Det första kom egentligen redan i onsdags men jag har inte hunnit hämta ut det förrän nu:Som ni säkert förstår är det min amigurumi från Amigurumi i Fokus amigurumibyte! Duktiga Yarrow har virkat denna mycket charmiga bläckfisk som jag blev väldigt glad över!

Sen fick jag ett paket från Charming Crochet för att jag vann deras tävling där man skulle motivera om och varför man ville köpa garn på nätet. Jag fick ett jättefint ljust gulgrönt garnnystan av ekologisk bomull och ett par små svarta säkerhetsögon som jag ska testa. Jag tror redan jag vet vad jag ska virka av detta faktiskt! :DDessutom har våren redan kommit till oss i södra Sverige med mycket sol och nästan ingen snö och is kvar längre. Vilken härlig start på helgen!

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0