Virka amigurumi -

Ho ho! Ho ho!

Denna lilla uggleunge flög hem till oss för några dagar sedan!

Visst är den bedårande? Det är duktiga Zummer på Amigurumi i Fokus som har virkat den till mig, som sitt bidrag i Amigurumibytet.Det har varit smått kaotiskt här hemma eftersom vi håller på att måla och möblera om och mitt i all röra försvann rådjuret jag virkade till amigurumibytet! Hur mycket jag än letade kunde jag inte hitta det. Jag skulle precis sätta mig ner och virka ett nytt (vilket jag starkt betvivlade att jag skulle hinna) när jag hittade det! Vilken lycka!

Nu förbereder jag paketet och lägger det i väskan så jag inte kan tappa bort det igen. Senast på måndag skickas det till nya ägaren - en vecka senare än jag först trodde.

Apropå Amigurumi i Fokus - mitt bidrag till månadens amigurumi på temat Vårtecken är klar!

Fröken Påsklilja blev mitt bidrag denna gång. Precis som alla bidrag till Månadens amigurumi är hon virkad på fri hand. Rösta gärna på mitt bidrag om ni gillar henne!


Rådjursögon

Jag har virkat klart mitt bidrag till Amigurumi i Fokus tredje Amigurumibyte.

Den här gången var temat Skogsliv och jag fick färgen blått.Rådjuret är virkat efter mönster i boken Amigurumi! av Elizabeth Doherty
Den är virkad i virknål US storlek 10 och är ca 10 cm hög från hov till örsnibb


Jag ska skicka den senast på måndag till nya ägaren tänkte jag.

Förresten - för er som är intresserade av ett garnbyte rekommenderar jag att registrera er på Amigurumi i Fokus för jag har tänkt ordna ett sådant där för intresserade! Vi har väl alla ett nystan i våra gömmor som vi inte vet vad vi ska göra med men som någon annan kanske mer än gärna vill ha. Läs mer om bytet på Amigurumi i Fokus!

Grattis Zanya!

Nu är utlottningen av säkerhetsögon och nosar gjord och den här gången lönade sig de extra lotterna! Det blev lyckliga Zanya som vann priset och jag är helt säker på att hon kommer att använda ögonen och nosarna väl!

Kolla bara här så fina saker hon virkar!

Jag har mailat dig Zanya, så maila din adress så skickar jag priset på studs!

STORT GRATTIS och TACK till alla som ville vara med i denna populära tävling!!

Filtning

Jag har upptäckt en ny hobby! Filtning, som är att man "trycker ihop" ull så det blir mer kompakt. Vi var på konstrundan på Österlen i påsk och där fanns en kvinna som filtade jättefina saker och jag blev så inspirerad.

Först vill jag visa en figur som jag nålfiltat och som påminner om en amigurumi:Det ska föreställa en nalle och jag är ganska nöjd med tanke på att detta är min andra nålfiltade figur! Ena örat blev lite för stort bara. Det roliga med nålfiltning jämfört med amigurumi är att det går snabbare att få klart sin figur och man kan forma och ändra den under tiden som man vill ha den.

Detta är min allra första nålfiltade figur, en blomma:Sen har jag också gjort en börs som inte är nålfiltad utan virkad på vanligt sätt och sen filtad genom att man tvättar och gnuggar den med varmt vatten och tvål.Ska bara sy i ett blixtlås också i den.

Jag har inte tröttnat på amigurumi, men filtning känns också riktigt roligt! Våga prova ni med! Akta fingrarna bara, man sticker sig lätt när man nålfiltar.

Jag fick snabb respons på det här, roligt! Vill ni veta hur man går tillväga när man nålfiltar så har ulliga gulliga saker gjort en jättefin beskrivning som jag länkar till här.

När det gäller våtfiltning med tvål och vatten hittade jag en beskrivning här.

Sen kan man också virka t.ex. en skål eller en väska och helt enkelt tvätta den ordentligt i varmt vatten och tvål/såpa så blir den filtad. Men man måste räkna med att arbetet krymper rejält, ca hälften så stort blir det efter filtningen.

Här hittade jag en massa roliga böcker också om filtning.

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0