Virka amigurumi -

Dags att börja julpyssla?

Ja, det verkar kanske ANINGEN tidigt - men med åren har jag lärt mig, att när butikerna börjar ta fram julsakerna är det faktiskt hög tid att sätta igång med julpysslet själv! Kanske beror det på att jag är ganska pysslig av mig och gillar att göra egna julkort, julgodis, julpynt och gärna också någon virkad julklapp.

Det är mindre än 2 månader till julafton och mindre än 1 månad till första advent, så det ÄR faktiskt inte så tidigt! :)Jag har tänkt virka ett helt luciatåg, med lucia, tärna, tomte, stjärngosse och kanske pepparkaksgubbe också. Lucia kom först och sedan tomtenissen. De väntar otåligt på resten av tåget!

Jag har lärt mig mycket nytt!

Igår var ju workshopen i Broomstick Lace och jag har dels lärt mig denna gamla virkteknik, som även går under namnen Jiffy Lace, Peacock's eye crochet och Crochê Peruano. Man använder en tjock sticka och en virknål. Jag virkade en torgvante men tyvärr är det lite svårt att få bilderna riktigt bra.

Tjejen som höll i kursen var en riktig fena på det här med virkning! Av henne lärde jag mig hur man lägger upp en rad fasta maskor, stolpar eller vad man nu vill ha direkt utan att virka en rad luftmaskor först. Hon lärde oss knep på hur man lättare kan räkna hur många maskor man har på tråden och hon var allmänt trevlig, inspirerande och kunnig. Hon ska hålla i fler kurser bl.a. virka platta motiv såsom hjärtan och höstlöv så det funderar jag att gå på också. Sen hade hon ett par kurser till men de kändes som jag redan kunde. ;)

Jag ångrar inte en sekund att jag gick på den här workshopen för det öppnade upp en ny värld i virkningen, inte bara med Broomstick Lace utan också med allt möjligt annat man kan göra. Det ser kanske komplicerat ut, men det var det inte! Det fanns ett par totala nybörjare på workshopen och de lärde sig också detta utan större problem.

Kvack, kvack!

Här kommer det utlovade gratismönstret till alla mina läsare! :)Mönster på anka

Min trogna läsare Åsa har redan hunnit virka ett par jättefina ankor att pryda badrummet med!
Titta så söta de blir i blått också! :)


Broomstick Lace

Vad i hela friden är Broomstick Lace för något, undrar ni kanske? Det gör jag också! :D

Jag ögnade igenom Studieförbundet Vuxenskolans kursprogram och hittade en workshop där man får lära sig denna virkteknik, som i alla fall jag då aldrig hade hört talats om innan!

Nästa lördag den 23 oktober är workshopen och det ska verkligen bli kul och spännande att prova på!
Man ska ha med sig garn och virknål som passar garnet - samt grova stickor ca 15 mm!

Här ser ni hur det ser ut - kan tänka mig att det kan bli riktigt snygga sjalar, halsdukar m.m. med denna teknik!


50 000 besökare!!

WOW - tusen tack till alla mina underbara läsare som fått min blogg att spräcka 50000-gränsen för antal besökare!
Det känns verkligen jätteroligt och jag vill självklart tacka er med en ny, spännande utlottning!

Eftersom jag fyller år om några dagar tänkte jag denna gång lotta ut ett HEMLIGT PAKET, där innehållet givetvis rör sig om virkning i någon form, men exakt vad det är för något kommer jag inte att avslöja. :)

Vill du vara med i utlottningen, behöver du bara kommentera detta inlägget för att få en lott, länka till utlottningen från din egen blogg för två lotter och skriva ett inlägg om utlottningen på din blogg för tre lotter.

Den 31 oktober är sista dagen att anmäla sig till utlottningen. Glöm inte att skriva din e-mail adress i fältet när du kommenterar, så att jag kan kontakta den glada vinnaren!


Vad kan det i paketet vara?
På det vill jag inte svara.
Men om virkning får dig att må bra
är det just ett sånt här paket du vill ha!


P.S! Jag kommer också att lägga upp ett nytt gratismönster inom kort, så att ALLA mina läsare kan få något som tack för att ni besöker min blogg! :)

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0