Virka amigurumi -

Morgonpasset i P3!

Morgonpasset i P3 hade en liten syjunta i morse och stickade, sydde och virkade i studion. Min sambo (han hade sovmorgon, den lyckosten!) var både snäll och snabbtänkt och mailade en bild på mina flodhäst-mumintroll till dem, som t.o.m. dök upp på deras hemsida!

Jättekul – det gjorde denna vanliga, grå måndag betydligt roligare! :)


Inneskor

Som vanligt är mönstret gratis, men endast för privat bruk och får ej säljas vidare i någon form. Vill du ge ett frivilligt bidrag till mina mönster, tas det tacksamt emot här:

Ja, jag vill ge ett bidrag!


 


1000 besökare! Vinn Nasse med mönster!

Jag har hållit koll på min besöksmätare de senaste dagarna och den har verkligen börjat sätta fart nu! I måndags fick jag 1000 besökare och det ska givetvis firas med en liten utlottning!

Som ni kanske vet sitter jag och knåpar med mönster som snart ska komma upp på bloggen till försäljning - till helgen kommer mönster på mina Mary Jane inneskor och sedan planerar jag lägga upp ett mönster på Nasse.

Och priset i min utlottning är: mönstret på Nasse och en färdigvirkad nassefigur! Den lyckliga vinnaren blir den allra första att få mönstret och 10 dagar senare kommer det att läggas upp här på bloggen.

Här ser ni en bild på min första Nasse, men mönstret kommer kanske att vara lite justerat och modifierat, så den nya Nasse blir ev. inte exakt som den här.Hur är man med i tävlingen då?
Kommentera det här inlägget, så har du en lott i tävlingen!
Länka dessutom till tävlingen från din blogg, så får du ytterligare en lott!

Den lyckliga vinnaren dras den 12 oktober (3 veckor efter att jag fick 1000 besökare).
Sedan skickar jag Nasse med mönster till vinnaren och runt den 22 oktober läggs Nasse-mönstret upp här på bloggen, så alla som vill kan köpa det.

Någon som är sugen på kakor?

Jag kom på att jag inte har visat veckans pendlarpyssel! Om sanningen ska fram så har jag inte varit så flitig med virkandet på sista tiden, men de här kakorna har jag lyckats knåpa fram.

En dammsugare, en chokladboll och ett ballerinakex. Jag letade mönster men hittade bara på ballerinakexet (eg. syltkaka, som jag gjorde om), men både chokladbollen och dammsugaren var lätta att komma på själv.

De blev ganska stora dock...men jag gillar extrastora kakor! :)
Ursäkta den dåliga bilden, var kanske inte så smart med ett blått fat...

Månadens amigurumi

Låt mig presentera mitt bidrag till Amigurumi i fokus månadstävling på temat Halloween - Häxan Hedda!

Hedda är en fåfäng och faktiskt ganska harmlös häxa, som är klädintresserad och på ständig jakt efter den stora kärleken. Hennes specialtet är kärleksbrygder, som hon försöker få i alla (inklusive sig själv). En viktig ingrediens i kärleksbrygden är paddor, så hon har antagit en klädsam limegrön hudton på grund av sitt flitiga intagande.

Hennes ständiga följeslagare är, förutom kärleksbrygderna förstås, kittel-handväskan och vår svarta katt Chaplin, som hon lyckats charma rejält tack vare sina brygder.

Jag hade svårt att finna inspirationen först, men sedan växte liksom Hedda bara fram! Många fina bidrag har lämnats in hittills, passa på ni också för det är bara 2 veckor kvar nu!Sneak peak på "Månadens amigurumi"

Det var ett tag sedan jag uppdaterade här, men jag har virkat en del i alla fall. En hel del babyskor, som är min nya passion...men också knåpat på mitt bidrag till Amigurumi i fokus tävling "Månadens amigurumi". Här kommer en liten förhandstitt på häxan Hedda, som ska bli mitt bidrag så småningom.Benen är kvar, samt monteringen och lite detaljer. Hedda är en lite fåfäng häxa som gärna klär sig i utmanande kortkort klänning med spetskant. Benen blir nog med svarta stay-ups och lila pumps.

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0