Virka amigurumi -

Mönster på virkad tiger eller katt

Nu har jag äntligen virkat mig en egen liten tiger! :)

Det här mönstret passar även utmärkt om man vill virka en katt - det är bara att variera färgerna och teckningen på kattdjuret efter tycke och smak! :)Mönstret finns att hämta hem här:
Virkad tiger eller katt

Virkat till baby

Att virka babysaker är inget ovanligt för mig, även om jag själv inte har några barn att virka till. Jag virkar massor av babyskor på beställning och till släkt och vänner (speciellt conversen är populära!). Men den senaste tiden har jag även virkat lite annat till baby och det har varit riktigt roligt!


Den här barnvagnsmobilen har en arbetskamrat beställt och visst blev den fin? Det är inte mina egna mönster utan de kommer från Ana Paula Rimoli och hennes underbara bok Amigurumi World. Grodan är lite "egengjord" - den är baserad på hennes sköldpaddsmönster, men utan skal och "grodögon" istället.


Den andra saken är en virkad klänning, som min sambos kusins lilla baby Alice fick i julklapp! Denna är virkad efter Pysselkiisens mönster, som jag blev testvirkare till.  Jag ändrade lite på färgerna, blomman och spetskanten nedtill utifrån mönstret bara. :)

En svensk tiger till Norge

Min syster har önskat sig en amigurumitiger och idag blev han äntligen helt färdig! Det blev en liten näpen tigerunge som jag själv blev så förälskad i, att jag nog måste virka en till likadan till mig själv!

Den här lilla sötnosen kommer i alla fall att få resa hem till min kära syster i Norge och jag är säker på att han kommer få det toppenbra där!


Ursäkta bildkvalitén som blev lite suddig men jag kände att jag var tvungen att visa er den här amigurumin! :)
Om jag virkar en likadan till mig själv ska jag ta mig tid att skriva ner mönstret också.

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0