Virka amigurumi -

Julklappsleksaker

Jag har virkat lite leksaker i julklapp till våra vänners barn. Mönster kommer från mina nya engelska amigurumiböcker.

Först ut är skallran med en panda som kommer från boken Amigurumi Two. Den boken innehåller massor av söta leksaker till småbarn. Jag virkade en nos istället för att sy dit en tygnos som i boken och broderade dit ögonen, för jag hade inte så små säkerhetsögon. Rosetten lade jag till och den är också fastsydd i skallran.Sedan har vi en apa som kommer från Elizabeth Dohertys bok Amigurumi! som är en helt fantastisk bok! Jag har använt säkerhetsögon för första gången och ändrade skorna på apan, så han fick gympaskor och lite mindre fötter än i mönstret. Jag hoppas att den lille pojken som ska få apan blir glad - själv är jag väldigt nöjd med den! Den kan böja på armar och ben också.


God Jul!

Jag och de små nyvirkade ekorrarna önskar en riktigt GOD JUL till alla mina läsare!Hoppas att ni alla får en riktigt härlig och avkopplande julledighet med mycket mys, umgänge, god mat & dryck - och kanske lite virkning? :) Dessa saker är i alla fall vad jag ska huvudsakligen ska ägna de kommande 10 dagarna till, innan det är dags att börja jobba igen.

En nytändning!

Jag har fått en liten nytändning och virkar för fullt! Det mesta är inte färdigt ännu (många parallella projekt, som vanligt) men det är väldigt kul att virka nu igen. Jag hade en liten dipp för någon vecka sedan där jag inte kände mig så motiverad, men nu är jag verkligen på G igen.

Jag kan i alla fall visa ett färdigt projekt, en liten labradorhund (eller Golden Retriever om man så vill). Söt va? :)


Bokfrossa!

Idag kom alla mina beställda amigurumiböcker, så om jag är lite frånvarande från bloggen framöver vet ni vad jag gör! :D

Jag återkommer kanske med recensioner sedan på böckerna, sånt är alltid kul!

Fina fisken

Har ni sett vilken söt fisk Chili fångat idag? De blev kompisar direkt!Jag har utvecklat ett eget fiskmönster med en clownfisk (som Nemo) som inspiration och utgångspunkt, men tror att detta mönster kan användas även till andra fiskar. Ska testa! Samt försöka skala ner det något, för den blev lite för stor trots att jag virkade med en liten virknål på bara 2 mm.

Grattis Maria!

Oj, så många som var sugna på ett par handvirkade inneskor till jul! Jättekul att de är så populära!

Den lyckliga vinnaren är nu dragen och det blev Maria som drog hem vinstlotten denna gång. Jag har mailat dig Maria, så meddela mig vilken modell, färg och storlek du vill ha på dina inneskor så fort som möjligt och om du vill ha någon dekoration på.

För er som inte hade turen med er denna gång - fortsätt besöka min blogg, så kör vi nästa tävling när jag får 10000 besökare! Jag ska redan nu börja fundera ut ett extra fint pris till den milstolpen.

Julklappen till mig själv!

Tack snälla ni för era fina kommentarer! Idag känns det bättre igen och kreativiteten är tillbaka. Jag har t.o.m. beställt en jättefin julklapp till mig själv - nämligen engelska amigurumiböcker. Jag vill ha dem NUU!

Det var väldigt svårt att välja vilka jag helst ville ha, men till slut blev det dessa fyra som blev mina absoluta favoriter:


Det var evigheter sedan jag virkade efter mönster, men jag kunde inte motstå dessa böcker. Har någon testat att virka något ur dessa?

Ledsen, arg, besviken, sårad…

Jag läste på Idas blogg för ett tag sedan att hon märkt att fler och fler blir ”påhoppade” av folk som säger att de snor andras mönster och kallar de för sina egna. Nu har det hänt mig också och jag förstår plötsligt hur alla andra som råkat ut för samma sak känner sig!

 

Jag vet inte om detta har ett direkt samband med att mina tidigare betalmönster nu blivit gratis och därmed är mer lättillgängliga, men jag antar det. Hur som helst så var det någon som menade att den här sköldpaddan är misstänkt lik sköldpaddan Krabat och att jag snott detta mönster, översatt det och kallar det mitt eget. Det gör mig väldigt ledsen, arg, besviken och sårad!

 

Innan jag fortsätter vill jag klargöra att jag INTE snott detta mönster! Jag har aldrig sett detta mönster över huvudtaget, utan utvecklat mönstret till Krabat själv, även om jag också kan se vissa likheter med min sköldpadda och sköldpaddan på Etsy. Men hur många olika sätt kan en sköldpadda se ut på, egentligen? Den är väl i så fall ganska lik Mias sköldpadda också (bilden i min header)? Ett huvud, en hals, ett skal, 4 ben och en svans – hur ska annars en sköldpadda se ut? Det som gör Krabat lite speciell är att skalet virkas något ovalformat och med ränder, samt att kanten på skalet virkas med dubbelt garn.

 

Jag tycker det är väldigt tråkigt att någon stackars människa är så avundsjuk och missunnsam (för jag är säker på att det är vad det handlar om!) att han/hon försöker ta död på någon annans kreativitet med elaka påhopp och falska beskyllningar. Skulle man lyssna på dessa människor skulle det ju bara kunna finnas ett enda mönster på en sköldpadda, ett enda på en kanin, ett enda på en katt o.s.v. och hur tråkigt skulle inte det vara?

 

Hur som helst har detta gjort att jag just nu tar mig en allvarlig funderare på om jag ska fortsätta lägga ut mina mönster på bloggen eller inte. Jag kommer att fortsätta virka, göra egna mönster och lägga upp bilder på mina alster – för det älskar jag! Men jag vet inte om jag tycker det är värt att lägga massor av extra timmar (förutom de 10-20 timmar det tar att utveckla den första figuren) till att noggrant skriva ned mönstret, testvirka det och lägga upp på bloggen när man blir påhoppad sedan. Jag vet att de allra flesta av mina läsare inte tycker så och är tacksamma och glada för mina mönster, men tyvärr är det så att en enda otrevlig kommentar kan förstöra så mycket.

 

”Creativity is a natural extension of our enthusiasm” står det i min header och vad det stämmer bra! Just nu känner jag mig nämligen inte särskilt entusiastisk och därmed inte speciellt kreativ och sugen på att virka heller. Men jag ska försöka komma på andra tankar, för annars har ju den där dumma människan fått som han/hon ville (d.v.s. tagit död på min kreativitet) och det tänker jag inte acceptera.


Mönster på min sköldpadda

Äntligen har jag virkat ännu en krabat-sköldpadda och testat mitt mönster, så nu lägger jag upp det här på bloggen så att ni också kan virka små krabater!

Som vanligt är mönstret gratis, men endast för privat bruk och får ej säljas vidare i någon form. Vill du ge ett frivilligt bidrag till mina mönster, tas det tacksamt emot här:
Ja, jag vill ge ett bidrag!

Sköldpaddan Krabat


Krabat-feber

Jag har fått flera förfrågningar på om jag kommer att lägga upp mönstret till sköldpaddan Krabat och det gläder mig att så många gärna vill virka en egen liten Krabat! Jag håller just nu på att virka ytterligare en sköldpadda för att testa mönstret, och sedan behöver jag renskriva det. Men sedan, mina kära läsare, kommer mönstret att läggas upp på bloggen - gratis givetvis! :)

Jag har också fått frågor på hur jag har gjort Krabats ögon och min ambition är att göra en liten guide till det också tillsammans med mönstret. Förhoppningsvis ska ni inte behöva vänta alltför länge på detta. Håll ut! :D

Alla mina mönster är gratis!

Här kommer länkar till alla mina tidigare betalmönster, som nu är kostnadsfria precis som utlovat. Vill du ge ett frivilligt bidrag till mina mönster, tas det tacksamt emot här:
Ja, jag vill ge ett bidrag!

Jag kommer att använda bidragen till att finansiera min virkhobby (garner, fyllnadsvadd, säkerhetsögon och som en liten morot för utvecklingen av ännu fler mönster).

Lycka till med virkandet!

Lilla My
Nasse
Mary Janes och Ballerina inneskor


Julgran

Jag börjar direkt med mina nya gratis mönster - här är ett litet julpyssel i form av en julgran!

Mönstret är gratis - men om du vill skänka en slant för det tar jag gärna emot frivilliga bidrag här
Jag känner mig generös! Gör du?

Kanske är det julkänslan som gör mig extra generös, för jag har funderat mycket de senaste dagarna på att låta alla mina mönster bli gratis och istället låta er fina läsare och glada virkare själva avgöra om och i så fall hur mycket ni vill betala för dem.

Anledningarna är att jag gärna vill att alla ska få tillgång till och glädje av mina mönster och det har hela tiden känts lite fel att ta betalt för dem. Men som alla säkert förstår, så tar det mycket tid att utveckla egna mönster (även om det är bland det roligaste jag vet!) och därför kommer jag även i fortsättningen gärna att ta emot frivilliga bidrag för mina mönster, som ni kan betala in här.

Det är givetvis helt frivilligt att betala in något och var och en avgör själv hur mycket man vill bidra med (minsta insättning på den sidan är dock 20 kronor). Min ambition är att använda pengarna jag samlar in till bl.a. inköp av garner, ögon m.m. och till lite fler roliga utlottningar och tävlingar här på bloggen. Bidragen kommer givetvis också att sporra mig till att utveckla ännu fler roliga mönster!

Jag tror också att jag lättare kommer att lägga upp mönster på bloggen när de är gratis, för då behöver jag inte skapa PDF:er eller testa att virka igenom mönstret 3-4 gånger innan jag lägger upp det, utan kanske bara 2 gånger. Det gör att t.ex. mönster på sköldpaddan Krabat snart kan komma upp på bloggen och även andra egna mönster på figurer som jag bara virkat 1-2 gånger.

Så de kommande dagarna blir alla mina mönster gratis! Håll utkik på bloggen och lämna gärna era frivilliga bidrag till min blogg och mina mönster här.
Muminmönstret är äntligen korrigerat!

Jag har fått många kommentarer på mitt muminmönster och det är superkul att så många uppskattar det! Flera har dock uppmärksammat att maskorna inte riktigt går jämnt ut på ett par rader, så det har jag rättat till nu.

Ändringarna (3 stycken) är fetmarkerade i mönstret.

Nu tror jag det ska stämma - lycka till med virkandet av era små flodhäst/mumintroll!

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0