Virka amigurumi -

Mitt tävlingsbidrag

Här är mitt bidrag till Amigurumi i Fokus månadstävling på temat ögon - sköldpaddan Krabat!

Krabat är ett ypperligt exempel på att saker inte alltid behöver gå precis som man har tänkt sig för att det ska bli bra. Jag började nämligen virka på en helt annan figur först, men det blev liksom ingenting av det och jag höll på att ge upp utmaningen. Garnet och virknålen fick vila länge, sedan tog jag tag i det igen och fram ur nystanet växte - en sköldpadda! Det var ju det som hade velat komma fram hela tiden!

Jag är nämligen väldigt svag för både Mias och Idas sköldpaddor, men nu har jag gjort ett eget sköldpaddsmönster, som jag själv blev väldigt nöjd med, och det känns jättekul! :)Krabat är en mångfacetterad sköldpadda - ingen vet säkert om det är en kille eller en tjej. Krabats personlighet är också allt från analytisk, drömmande, kreativ och sällskaplig.

Jag tänkte först använda säkerhetsögon, men det blev liksom inte heller "rätt" utan till slut blev det ögon av tyg i olika former. Det var riktigt roligt att göra ögonen av tyg - det ska jag definitivt göra fler gånger!

Nu är jag sugen på fler Krabater. Jag måste ju testa mitt mönster ett par gånger till, så jag hoppas hinna virka ett par sköldpaddor till i andra färgkombinationer.

Linns små inneboende

De här nyckelpigorna har jag virkat till Linn Amigurumi i fokus. De var mitt bidrag i amigurumiutbytet som gjordes på initiativ av Pysselkiisen - ni har väl spanat in hennes fina blogg? Jag och Pysselkiisen har faktiskt något gemensamt förutom intresset för virkning och amigurumis - vi har båda en rödrandig katt hemma! Ni har ju sett Chaplin (vår svarta katt tillsammans med häxan Hedda) här i bloggen, men vi har också Chili som är rödrandig.Jag är så glad att nyckelpigorna fått ett så fint nytt hem hos Linn i krukväxten! :)

En ny liten vän

Titta vem som flyttade in hos mig i fredags - söta Miss Sunshine Piggy som duktiga Aetlun Amigurumi i Fokus har virkat till mig!

Jag kan t.o.m. låna Miss Sunshine Piggy's örhängen - tack Aetlun för den söta amigurumin och örhängena!


5000 besökare! Vinn ett par virkade inneskor!

Wow! Det känns inte som att det var så länge sedan jag fick 1000 besökare och nu är jag uppe i 5000 - tusen tack till alla er som läser min blogg! Ni motiverar mig och det är verkligen roligt att se hur min besöksmätare tickar på, att få beställningar på virkat eller på mina mönster och få söta kommentarer här i bloggen från er!


Som ni kanske har märkt är jag lite ”obsessed” av skor och just nu virkar jag massor av söta små dockskor som jag tänkte lägga upp bild på i dagarna. Därför tänkte jag också att ett par virkade inneskor (som passar just dig) ska lottas ut för att fira mina 5000 besökare.


Om du vill vara med i utlottningen behöver du bara kommentera det här inlägget, så får du 1 lott. Länkar du dessutom till min blogg från din egen blogg/hemsida, då får du 2 lotter. Glöm inte att skriva in din e-mail adress i fältet så jag kan kontakta dig om du vinner.


Vinner du inneskorna kontaktar jag dig via mail och då får du själv välja vilken färg du vill ha på dem och om du vill ha Ballerina eller Mary Jane modellen, samt om du vill ha en blomma eller annan dekoration på. Jag behöver också veta din skostorlek. Sedan virkar jag skorna enligt din beställning, vilket tar ca 1 vecka innan du har dem hemma hos dig.


Passa på att vara med i tävlingen så du kan mysa i ett par sköna handvirkade inneskor i vinter!

     

Här ovan ser du lite exempel på hur dina skor kan se ut! Vinner du och hellre vill att jag ska virka ett par skor till din baby, ditt barn eller någon annan du tycker om, så går det givetvis lika bra.

Tävlingen pågår t.o.m. den 10 december - så du hinner få inneskorna innan julafton! :)

Lycka till!


Mera torgvantar...

Det var riktigt kul att virka torgvantar! Här är två par till som jag blivit klar med. Jag har mest bomullsgarn hemma för tillfället, men ville virka torgvantarna i akrylgarn för det känns skönast, så jag fick hålla tillgodo med det akrylgarn som fanns hemma. Ska nog köpa i andra färger också - för det här var riktigt kul! :)
Torgvantar!

Jag kikar med jämna mellanrum in på duktiga Idas blogg - hon är en verklig inspirationskälla! För tillfället virkar hon mycket torgvantar och de blir så snygga att jag också ville testa att virka ett par själv.

Så här blev resultatet!Tack snälla Ida för inspirationen!

Virka en mormorsruta!

Morgonpasset i P3 fortsätter med virktemat och ska nu göra en stor mormorsfilt med hjälp av allmänheten. Var med och virka en mormorsruta du med!
Läs mer om välgörenhetsprojektet här.
Och kan du inte virka mormorsrutor finns en pedagogisk och gratis beskrivning här.

Litet livstecken...

Jodå - jag lever! Men det är mycket att göra både privat och på jobbet för tillfället...

Jag virkar mycket babyartiklar för tillfället, men jag är inte gravid! :D
Det är roligt, går snabbt och blir sött - vad mer kan man begära?

Här kommer bilder på babyskor och på en barnvagnsmobil.Mitt nästa projekt blir att virka något till amigurumi i fokus amigurumiutbyte - spännande värre!

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Just nu:
Räknare startad 1 aug -09
RSS 2.0