Virka amigurumi -

Grodan G - Ett viktigt inlägg!

Detta kommer att bli ett långt inlägg, men det är viktigt så jag hoppas att alla orkar läsa. Det handlar om en kille som hette Gustav, älskade att pyssla och skrev på den här bloggen.

 

Men allt började med en award jag fick för över en månad sedan och som jag skulle ge vidare. Problemet var bara att alla bloggar jag ville ge awarden till redan hade fått den, så jag började leta efter nya inspirerande bloggar, som kanske inte blivit så uppmärksammade ännu . Det var då jag hittade Gustavs blogg och tänkte ge awarden till bl.a. honom. När jag såg att Gustav länkat till mig i sitt senaste inlägg värmde det i hjärtat och jag läste mer om honom på hans blogg. Då fick jag reda på att Gustav kämpade mot lymfkörtelcancer, jag klickade vidare mig till hans mamma Annas blogg och läste där med bestörtning att Gustav hade dött av cancern bara några dagar tidigare!

 

Jag känner varken Gustav eller hans familj, men detta gjorde mig fruktansvärt ledsen. Jag kände då att jag ville göra något som hedrar minnet av Gustav och återknyter till hans intresse för pyssel och tog kontakt med Gustavs mamma. Hon var mycket positiv till mina idéer och genom henne fick jag också kontakt med Janna som gjort mönstret till grodan som Gustav virkade till sin mamma och visade i det sista inlägget på sin blogg.

 

Tillsammans kom vi fram till att vi vill uppmuntra alla våra läsare att virka grodor efter Jannas grodmönster, till minne av Gustav och som en påminnelse att stödja Barncancerfonden. Vi kallar grodan för Grodan G och hoppas att så många som möjligt vill virka en (eller flera!), sprida vidare mönstret och historien om Gustav och gärna skänka en slant till Barncancerfonden.

 

Grodorna är mycket lättvirkade och kan varieras till att bli maskotar, kylskåpsmagneter, nyckelringar, halsband, mobilhängen, bokmärken m.m. Dessa grodor har jag virkat hittills och jag kommer att behålla en själv, men skicka resten till Gustavs mamma så att hon kan dela ut grodorna till Gustavs skolkamrater som ett litet minne av honom att bära med sig.

Halsband, nyckelring, kylskåpsmagnet, maskot...

 

Så kom igen nu, sätt igång att virka grodor, sprid vidare mönstret och grodorna och skänk en tanke och gärna en slant också till Barncancerfonden. Vill ni också skicka grodor till Gustavs mamma finns adresser här.

Jag har förresten fått en ny award, "Sunshine Award" i dagarna och tänkte ta tillfället i akt att dela ut denna till unga, kreativa bloggare som påminner om Gustavs blogg och har efter noga övervägande kommit fram till dessa:

 

Sofie 15 år virkar fina amigurumis

 

Joanne, också 15 år virkar även hon amigurumis

 

Tonårstjejen Ida pysslar och bloggar tillsammans med sin mamma

 

Denna tjej gör fina pärlplattor

 

Mycket imponerande pärlplattekonst gör denna bloggare!

 

Julia gör läckra smycken och annat fint pyssel

 

Jenny både virkar amigurumis och lägger pärlplattor

 

Kamilla virkar mycket fint, bl.a. en fantastisk väska som auktionerats ut till stöd för cancerfonden

 

Idas kreativa är en verklig inspirationskälla

 

Amigurumi av Maho virkar söta amigurumis

 

Virkverket känner säkert många av er till men det är en av mina absoluta favoritbloggar gällande virkning!

 

Och sist men inte minst Janna som gjort mönstret till Grodan G och lärde Gustav hur man virkar den!

 

 


Kommentarer
Skrivet av: Annika

Tack så mycket! Och vilket fint initiativ med grodorna. Jag har också läst Gustavs och hans mammas blogg sedan ett tag tillbaks och blivit så berörd.

2010-03-11 @ 11:46:31
URL: http://virkverket.blogspot.com
Skrivet av: Marie

Jag fick höra om Gustav och hans mamma nu tack vare ditt jättefina och inspirerande inlägg. Tack för att du delade med dig!

2010-03-11 @ 15:35:10
URL: http://www.cupcake.se
Skrivet av: Hugo & Erik

Jättebra initiativ!

2010-03-12 @ 20:15:24
Skrivet av: Sunna

otroligt bra intiativ

2010-03-12 @ 22:58:07
URL: http://sunnasblogg.blogspot.com
Skrivet av: Elsa

Man blir så berörd!Du har en award att hämta hos mig!

Trevlig helg!

2010-03-13 @ 09:15:25
URL: http://elsaspysselrum.blogspot.com
Skrivet av: Julia

TACK SNÄLLA. Det gör ont i hjärtat att läsa om Gustav... själv kan jag inte virka så bra, men jag länkar gärna till detta inlägg och ägnar Gustav och hans familj mina tankar.

2010-03-21 @ 00:05:05
URL: http://juliapysslar.blogg.se/
Skrivet av: Jasmine

Verkligen fint av dig att lägga så mycket energi och arbete till minne av Gustav. Jag är säker på att din tanke uppskattas av många.

Fortsätt med det du gör. :)Kramar

2010-03-21 @ 13:58:22
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Skrivet av: Maria

Ett gripande inlägg om Gustav. Mina tankar går till hans familj.Kram Maria

2010-03-27 @ 09:02:22
URL: http://haggqvistmedq.blogg.se/
Skrivet av: Snuttgrodan

Så deppig som jag redan känner mig gjorde ju inte saken bättre av att läsa detta inlägg. Men jag kommer att göra en groda redan i kväll, för att göra amirgurumis gillar jag. Och på den arbetsterapi jag går på är det flera stycken som pysslar med sådana. Funderar på att skriva ut ditt inlägg och ta med för att se om någon nappar.Ha en bra lördag! Kram Snuttgrodan

2010-03-27 @ 17:33:27
URL: http://snuttgrodan.bubbleroom.se/
Skrivet av: Linnéa

Gud asså.... Jag vet inte vad jag ska säga.... Han pysslade så mkt och verkade tänka på alla andra. Han var verkligen inte värd det ödet, ingen annan heller för den delen! Han måste varit en fantastisk medmänniska. Jag sitter och gråter för jag försöker förstå vad han kämpat och vilken sorg det är för de nära, men jag kan inte. Min hund dog i cancer för cirka 2 år sen och det smärtar fortfarande! Ska sprida vidare och virka Grodan G. För det är det minsta jag kan göra!

2011-03-11 @ 21:04:33
URL: http://linneasunden.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (visas ej)

URL/Blog:

Kommentar:

Trackback